ПРОГРАМА

УЧАСТНИЦИ

ЖУРИ

ПАРТНЬОРИ

СПЕЦИАЛНИ ГОСТИ

ОРГАНИЗАТОР

2022

08 юни 2022 09.30 ч.

Интер Експо Център

Зала Витоша

София, бул. Цариградско шосе 147

Информация за събитието

“Арена на дамския бизнес” е форум, който цели да подпомогне и подкрепи развитието на предприемаческата екосистема в България. Събитието е едновременно комбинация от презентационен форум за стартиращи бизнеси, така и изява, целяща надграждане и възможност за пазарна експанзия на вече утвърдени бизнеси. Форумът цели да подпомогне реализацията и да съкрати пътя на идеите, за да се превърнат в успешни бизнес начинания. Най-успешните предприемачески проекти ще бъдат отличени от независимо жури, съставено от успешни предприемачи, инвеститори, бизнес ангели и финансови и бизнес консултанти.


Купи билет

Елате на “Арена на дамския бизнес”

ще научите какви са проектите на 24 жени предприемачи, в които си струва да се инвестира

ще получите безценна възможност лично да се запознаете с едни от най-успешните жени предприемачи в България

ще намерите подкрепа, ако търсите промяна в кариерното си развитие

ще откриете ментор, който да ви съдейства в развитието на вашия бизнес

ще контактувате пряко с инвеститори, финансови и бизнес консултанти, бизнес ангели

ще се запознаете с продуктите и услугите на отбрани лидери на пазара

ще осъществите нови бизнес контакти и ще намерите нови клиенти, партньори и съмишленици

ще се вдъхновите за бизнес

Участници

Анелия Витанова

Производител на Екологичен прах за пране “One tergent”

За бизнеса

Идеологията на бранда One tergent е да допринесе за трансформацията на потреблението на перилни и почистващи продукти в бита. По-осъзната грижа за природата и за здравето на човека.  Създателката на бранда е заложила и възможността чрез покупката на продуктите на One tergent потребителите да бъдат социално отговорни, участвайки в кампании по засаждане на дървета и почистване на замърсени райони. Продуктите са произведени в България, с максимално естествен състав от екосъобразни, безвредни компоненти, насочени към хора с алергии, бебета и деца. Разработени в рециклирируеми опаковки. Продуктите са икономични и ефективни.

Анелия Витанова търси генерален дистрибутор и идеен съмишленик в своята кауза:

One planet

Оne nature

Оne tergent

ПРЕДСТАВЯНЕ


Надежда Тодорова

Основател на “Приказно училище”

Повече за бизнеса

Проекти за обучение чрез изкуство, вдъхновяващи детското творчество с креативни конкурси

Представяне


Мартина Петкова

Основател на “Property legal consulting”

Повече за бизнеса

Правни съвети и решения в областта на недвижимите имоти във всяка една точка на България, предоставяни на място или онлайн на юридически или физически лица, включително и на имащи интерес към имотите в България чужденци.

 

Представяне


Женя Димитрова

Основател на Namiram.bg – платформа за услуги

Повече за бизнеса

С Namiram.bg намирате специалист или клиент с няколко клика. Това е платформа на която, намирате помощ от доверени специалисти, които да ви отменят в ежедневните, бизнес или домашни задачи

Представяне


Деси Тодорова

Първа стъпка – център за личностна трансформация

Повече за бизнеса

Център, в който се организират събития по собствен метод, който комбинира техники от НЛП, коучинг, изкуство и енергия. Предлагаме групови и индивидуални консултации. Желаем да патентоваме метода и да обучаваме специалисти в него. Също така предвиждаме организиране на ритрийти и продуктова линия.

 

Представяне

 

Кристина Петкова

Първа стъпка – център за личностна трансформация

Повече за бизнеса

Център, в който се организират събития по собствен метод, който комбинира техники от НЛП, коучинг, изкуство и енергия. Предлагаме групови и индивидуални консултации. Желаем да патентоваме метода и да обучаваме специалисти в него. Също така предвиждаме организиране на ритрийти и продуктова линия.

Представяне


Любка Димитрова

Собственик на онлайн магазин за сладкарски инструменти и зала за обучения на сладкари

 
Повече за бизнеса

Собственик на онлайн и физически магазин за инструменти BUBELLESA , основател на център за обучения на сладкари

Представяне


Сълзица Борисова

Създател и собственик на моден бранд SABOR by Salzitsa Borisova

 

Повече за бизнеса

SABOR е български бранд за елегантни тоалети и аксесоари, който има за цел да върне в ежедневното облекло на своите клиенти автентичната шевица, която е символ на народа ни. Основната мисия в работата на екипа ни е да запазим традиционните занаяти, предавани от човек на човек хилядолетия наред! Мечтаем името на България да бъде разпознавано по света, благодарение на SABOR!
 

Представяне


Деница Войнова

Управител и собственик на Denny Divine Aesthetic Center, Вносител на HIFU апаратура

Повече за бизнеса

Деница има 14 години опит в бизнеса с естетична козметология. Тя е маркетинг мениджмънт специалист и Клиничен Логопед, Мастър и обучител по Биоенерготерапията. 2015г.

Представяне


Людмила Гюрова

треньор по групово-динамичен психотренинг, радетел за връщане към извора, към корените и истинските ценности

Повече за бизнеса

обучения на живо основно под формата на ритрийти( в села в общ. Трън като за целта искам да реставрирам и направя със съвременни удобства стари къщи в обезлюдени села) чрез интерактивни игри и активности в групи до 16 човека. Теми:”Емоционална интелигентност”, “Квантова психология”, “Лидерство”, “Управление на времето”, “Конфликти”, “Преговори”, “Продажби”, “Сензитивен тренинг”, “Комуникативен тренинг” и много други. Възстановяване на къщи в обезлюдени села в общ. Трън, изграждане на нови туристически атракции и развитие на туризма в селските райони.

Представяне


Димитрина Иванова

Резиденция за възрастни

 
Повече за бизнеса

НЯМА НИЩО
 

ПредставянеНяма НИЩО

Повече за бизнеса

НЯМА НИЩО
 

Представяне


Биляна Венчева

CTO на Асет Механикс

Повече за бизнеса

Платформа, разработваща калкулатори за изчисляване на финансов риск, насочени към публичния сектор, малък и среден бизнес.

Представяне


Мартина Биковска

Основател на “Адела Кейк”

 
Повече за бизнеса

Сладкарница Адела / проект фабрика за сладки и изкуство

 

Представяне

 

Антоанета Лейдъм

Посланик на психичното здраве. Създател на платформата “Лицата на депресията” , автор на книгите “Ок е да не си Ок” и “Фитнес за психично здраве”

Повече за бизнеса

Проект търсещ съмишленици в корпоротивният свят. Цел- обучение на персонала какво е психично здраве, как да се грижим за него и да окажем превенция. Как да не стигаме до бърнаут, висока тревожност и депресия. Ако вече имаме едно от тези състояния то как да излезем от него.

Представяне


Пенка Сийболд

Създател на Medifix Academy

Повече за бизнеса

Платформа за ревалидацията на медицински специалисти и персонал

Представяне


Мила Кръстева

Основател на Център “Изгрев на душата и тялото”

Повече за бизнеса

Уникален Център, какъвто няма в България, представляващ уникална комбинация от услуги както за тялото, така и за душата на човека. Създаване и обединяване на различни общности от хора със сходни интереси, разбирания, философия и визия за живота, с цел взаимопомощ, подкрепа, разбиране и постигане на здравословен, вълнуващ, щастлив и пълноценен живот.Подпомагане на хората да се възстановят от напрегнатото ежедневие, преживени трудни и болезнени ситуации, преодоляване на житейски препятствия и несгоди, развитие на личността самоусъвършенстване и духовно надграждане, преоткриване на себе си и нови пътища на щастие, душевна пълнота, спокойствие, хармония и сбъдване на копнежи, желания и цели.

Представяне


Габриела Терзиева

Основател на “Бронко Уайлд”

Повече за бизнеса

Първият български travel бранд за конни преходи и експедиции по света и организатор на първите Surprise турове в страната с цел подпомагане живота в забравените села на България!

 

Представяне


Пенка Иванова

Създател на женски мото-бар и къща за гости

Повече за бизнеса

Място за отдих за пътешественици и жени-мотористи. В името на обединението, подкрепата и борбата против домашното насилие!

 

Представяне


арх. Боряна Христова

Директор развитие външни пазари в архитектурна компания ПРОАРХ ЕООД

Повече за бизнеса

Боряна Христова е архитект и интериорен дизайнер. Завършила е Университета по Изкуствата в Берлин, където тя формира своя стил, повлияна от най-известните съвременни архитекти: Яу Мин Пей, създател на стъклената пирамида пред Лувъра, Петър Цумтор и Coop Himmelblau. Винарска изба Старосел, Оазис Царево, Хотелите Хилтън и Холидей Ин в Пловдив са в портфолиото на семейната компания ПРОАРХ ЕООД, чиято дейност през изминалите тридесет години се простира от смяната на статута на земеделски земи, през проектирането на индустриални, жилищни и хотелски комплекси и винарни до интериорния дизайн. Фокусът на Боряна е Експанзия на европейски и международни пазари. Тя търси партньори, инвеститори на проекти в чужбина.

Представяне


Ася Александрова

Радио водещ, Съосновател на Хранителни добавки “Herbacross”

Повече за бизнеса

Ася Александрова е външен продуцент и водещ в радио Magic FM. Към днешна дата е ексклузивен представител на Xerbacross, компанията, която разпространява Artemisia annua или лечебния сладък пелин в България.

 

Представяне


Весела Мангейна

Основател на Voice of Mind Coaching и бизнес коуч

Повече за бизнеса

Мисията на Voice of Mind Coaching e да помага на хората да отключват и разгръщат целия си потенциал и да използват всичките си ресурси както в личностен така и в професионален план посредством разговори, силни въпроси, действия и самонаблюдение и да преодоляват вътрешните пречки, бариери и ограничаващи вярвания. Коучингът е ефективен инструмент за справяне с промените и динамиката на пазара на труда, лидерството, ангажираността на служителите на работното място, подготвеността на учениците и студентите да посрещнат собствените си нужди. Крайната цел на Весела е издигане на колективното съзнание чрез личностна трансформация и трайно подобряване на работната среда у нас.

Представяне


Олга Садовска

Консултант по инвестиции и продажби IBF CORPORATION 

Повече за бизнеса

IBF CORPORATION е стартъп компания, основана от учени от Естония и Бразилия, която постига много добър прогрес в намирането на пазари, медийни фирми, онлайн портали за новини практическото използване на формулата за балансиране на интернет в Европа и Америка. Такива портали имат сериозна нужда от ясни, базирани на стандарти автоматични решения за филтриране на публикациите. Нашата формула прави това и може да бъде разработена за работа на различни езици. 

ПредставянеКупи билет

Водещ и модератор на събитието 

Виктория Караабова – Стоянова

Основател и председател на „Съвет по предприемачество и стартъп“. Тя е предприемач с над 20 годишен опит в сферата на медийни, обществени, културологични и бизнес комуникации.

Изпълнителен директор е на Международна академия за високи постижения “Сър Исак Нютон” (IAE “Sir Isaac Newton”). В Академията се разработват и прилагат индивидуализирани авторски методики за обучения по лидерство, предприемачество и иноваторство.

В управлението на Издателски консорциум NBP, включваш в себе си Издателска къща “Постижения”, здравния портал и една от най-успешните бизнес медии в България с почти 30 годишна история “Национална бизнес поща”, както и компания специализирана в областта на политически и бизнес ПР, социология, маркетинг и реклама.

Специални гости

На събитието ще вземат участие едни от най-вдъхновяващите и успешни жени в бизнеса. Представяме ви петте панелисти, които ще ни споделят техните истории за пътя и цената на успеха.

Член на Generative Mindset International Learning Center

Анна Грозданова – Член на Generative Mindset International Learning Center

Анна Грозданова е член на Generative Mindset International Learning Center, практик по ТЕС и Пренареждане на матрицата. Организатор на “Fuckup Nights” и семинари по метода на Вим Хоф “Ледения човек”. Анна е основател и активно участва в разработването на едни от най-успешните заведения в София и българското черноморие в продължение на петнадесет години. Организира многократни ежегодни ретрийти на остров Бали.

Председател е на “Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България”

Таня Косева – Председател е на “Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България”

Таня Косева-Бошова има 20-годишен опит на пазара на бизнес имоти в България и региона. Била е дългогодишен управляващ партньор на Colliers International, „Европейски търговски център“ и „Лендмарк“. Завършила е с отличие Американския университет в България с две специалности – „Икономика“ и „Бизнес администрация“. Председател е на “Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България”.

Председател на управи­телния съвет на Кооперация Панда, Office1

Елка Каменова – Председател на управи­телния съвет на Кооперация Панда, Office1

Елка Каме­нова-Цанкова, председател на управи­телния съвет на Кооперация „Панда“, която е собственик на търговската марка Office 1, една от най-предпочитаните вериги за офис продукти в България.

Създател и собственик на брандовете 1 Meter Chocolate & 1/2 Meter Chocolate

Биляна Тодорова е бизнес дама и предприемач

Създател и собственик на брандовете 1 Meter Chocolate 1/2 Meter Chocolate – уникални, ръчно изработени еднометрови шоколади, направени изцяло от естествени съставки  и подходящи за атрактивен подарък по всякакъв повод вместо цветя, бонбони и бутилки алкохол. Заедно със своя партньор в живота ръковод Blagodaria.bg – иновативна компания за комплексни услуги, имаща за цел да облекчи ежедневието на работещите и заети хора от всички сектори. Компанията е фокусирана в предлагането на здравословна алтернатива за изхранване на  цялото семейство, съобразено с индивидуалните нужди на всеки негов член и помощ в пазаруването. Всичките им услуги са пряко обвързани със социални каузи, подкрепящи хората в неравностойно положение и нуждаещи  се, както и различни значими социални проекти. Пакетните предложения са съхраняващи околната среда и с минимални отпадъци и разход на енергия.
По време на първия локдаун Биляна и съпругът й  създават и Фондация “Благодарител”, която предоставя помощ на нуждаещи се в кризисни центрове и социални домове като им дарява топла храна. Двамата развиват заедно активна благотворителна дейност и ежеседмично даряват храна на нуждаещите се.
Биляна е завършила „Връзки с обществеността“ и „Публична администрация“ и има допълнителна квалификация по Финансов мениджмънт. Работила е дълги години като ПР експерт в държавната и корпоративната сфера, а след това е била Директор „Конгресен и инсентив туризъм“ в „Албена“ АД и Проектен Мениджър на свободна практика. Биляна е креативна и съзидателна  личност и човек, който не е забравил и вярва в силата на думи като чест, благородство, доброта, съпричастност и емпатия. Интересува се активно от личностно развитие и духовен растеж и постоянно надгражда знанията си.  Ментор е в програмата “Mentor the young” където помага и вдъхновява будни и амбициозни младежи да постигат смело мечтите си.

Нутриционист с фокус върху детското и семейно хранене

Маги Пашова – Нутриционист с фокус върху детското и семейно хранене

Маги Пашова, нутриционист  с фокус върху детското и семейно хранене. Автор на книгите “По-здрави бебета” , “Рецепти за щастлива бременност”, “В кухнята на модерната жена” и “Дневник на захранването”. Ко-създател на “Не на диастазата” – най-успешната българска онлайн програма за възстановяване след раждане. Част от екипа зад платформата www.mamasum.bg и подкаста “Мама говори”.

Изпълнителен директор на верига ресторанти “Happy”

Теодора Попова – Изпълнителен директор на верига ресторанти “Happy”

Теодора Попова има докторска степен по икономика. Кариерният ѝ път в Нарру Bar&Grill започва от основаването на компанията през 1994 г. и преминава през всички нива на ресторантьорския бизнес. През последните 12 години е изпълнителен директор на веригата. Професионалния си опит надгражда с редица квалификационни курсове и програми по бизнес администрация, финанси, психология, маркетинг, счетоводство.

адв. Биляна Тончева – прокурист на „Еко Глоуб“ ООД

адв. Биляна Тончева – прокурист на „Еко Глоуб“ ООД

адв. Биляна Тончева – прокурист на „Еко Глоуб“ ООД.
Компанията се занимава с консултиране, подготовка и изпълнение на европейски проекти както в частния, така и в публичния сектор. „Еко глоуб“ е лидер в програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Собственик на широкоформатна дигитална печатница Magic Outdoor

Виолета Мачева-Райколеску – широкоформатна дигитална печатница Magic Outdoor

Виолета Мачева-Райколеску всеки ден прави света около себе си по-магичен! От 15 години, тя е собственик на печатница за външна реклама и брандинг на търговски обекти Magic Outdoor. Виолета е създател и на Magic Indoor – бранд и он-лайн магазин за декорация на дома с картини от канава, фототапети и стикери за стена. Виолета е партньор с още две предприемчиви дами в Академия за изграждане на успешен личен и корпоративен бранд BrandSuccess
и събития за щастливи дами Магия§Емоция

ПРОГРАМА

9.30 – 10:00

Регистрация

10:00 – 10.30

Официално откриване

10:30 – 11:30

ПАНЕЛ 1 – Инвестиционни проекти

 • Димитрина Иванова – Резиденция за възрастни
 • Пенка Иванова – Създател на женски мотобар и къща за гости
 • Мила Кръстева – Основател на Център “Изгрев на душата и тялото”
 • Боряна Христова – Архитект, директор развитие външни пазари в „Проарх” ЕООД

ПАНЕЛИСТ – Таня Косева, Председател на “Асоциацията на собствениците на бизнес
сгради в България”

11.30 – 12:00

Ароматно кафе и полезни контакти

12:00 – 13.00

ПАНЕЛ 2 – Производство и търговия

 • Анелия Витанова – Производител на Екологичен прах за пране “One tergent”
 • Любка Димитрова – Развитие на търговска онлайн платформа и бизнес проект за
  физически хипермаркет с фокус към сладкарската индустрия
 • Деница Войнова – Управител и собственик на Denny Divine Aesthetic Center, вносител за
  България и Европа на медицинска апаратурата HIFU SMAS
 • Ася Александрова – Производител на хранители добавки “Herbacross”
 • Специален гост лектор – Мартина Биковска – Основател на “Адела Кейк” (Adela Cake
  O’clock)

ПАНЕЛИСТ – Елка Каменова, Председател на УС на кооперация „Панда”, собственик на
Office1

13.00 – 14:00

Обедна почивка

14:00 – 15.00

ПАНЕЛ 3 – Творчески бизнес

 • Людмила Гюрова – Треньор по групово-динамичен психотренинг
 • Надежда Тодорова – Създател на платформата www.prikazka.online, фондация “Приказно
  училище за визионери”
 • Габи Терзиева – Основател на “Бронко Уайлд”
 • Сълзица Борисова – Създател и собственик на моден бранд SABOR by Salzitsa Borisova
 • Специален гост лектор – Виолета Мачева, Основател на печатница Magic outdoor

ПАНЕЛИСТ – Маги Пашова, Инфлуенсър в областта на детското и семейно хранене

15:00 – 15:30

Кафе пауза

15:30 – 16.30

ПАНЕЛ 4 – Иновации и технологии

  • Женя Димитрова – Създател на платформа за услуги Namiram.bg
  • Биляна Венчева – CTO на Асет Механикс – платформа, разработваща калкулатори за
   изчисляване на финансов риск
  • Пенка Сийболд – Създател на Medifix Academy, онлайн платформа за ревалидация на
   медицински специалисти и персонал
  • Олга Садовска – Консултант по инвестиции и продажби, IBF CORPORATION

Специален гост лектор – адв. Биляна Тончева, прокурист на „Еко Глоуб“

ПАНЕЛИСТ – Теодора Попова, Изпълнителен директор на верига ресторанти “Happy
Bar&Grill”

16:30 – 17:00

Почивка

17:00 – 18.00

ПАНЕЛ 5 – Консултантски бизнес

 • Антоанета Лейдъм – Посланик на психичното здраве. Създател на платформата “Лицата
  на депресията”
 • Мартина Петкова – Основател на “Property legal consulting”
 • Весела Мангейна – Основател на Voice of Mind Coaching и бизнес коуч
 • Десислава Тодорова и Кристина Петкова – “Първа стъпка” – център за личностна
  трансформации

Специален гост лектор – Биляна Тодорова, създател и собственик на брандовете 1 Meter Chocolate & 1/2 Meter Chocolate

ПАНЕЛИСТ – Анна Грозданова, организатор на Fuckup Nights и чл. на Generative Mindset
International

18:00

Връчване на удостоверения за участие в Менторска програма за жени
предприемачи 2022 и представяне на Менторска програма 2023.

Сертификати за завършен курс от “Менторската програма за жени предприемачи” 2022
ще връчат:

 • Панел Инвестиционни проекти – Антоанета Попова
 • Панел Производство и търговия – Лукреция Вани
 • Панел Творчески бизнес – Юлия Аткова
 • Панел Иновации и технологии – Силвия Василева
 • Панел Консултантски бизнес – Мануела Драганова

19:00

Закриване на форума


Купи билет

Жури 

Гена Събева

ПРЕДПРИЕМАЧ И ВИЗИОНЕР

ВИТ – Борсата за матраци

Гена Събева има над 30 годишен опит в бизнеса. Тя е основател и визионер на франчайз модела на ВИТ – Борсата за матраци, партньор в семейната компания за управление на строително-инвестиционни проекти „Събеви груп“, председател на Асоциацията на интериорните дизайнери в България и Съвет по предприемачество и стартъп, член на Изпълнителния съвет към БТПП, председател на Съвет на браншовите организации към БТПП и Бизнес лейди клуб – Женско предприемачество.

Даниела Пеева

ИНВЕСТЪР РИЛЕЙШЪНС СЪРВИСИС

Съветник на Пазара за растеж BEAM

Председател на УС на Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите  и собственик и мениджър Инвестър Рилейшънс Сървисис ЕООД. Юрист с насоченост капиталови пазари и тяхната регулация, мениджър по връзки с инвеститорите с опит над 15 години за едни от най-големите български публични компании. Притежава повече от 20 години опит в областта на капиталовите пазари и тяхната регулация, корпоративното управление и повишаване на стандартите за разкриване на информация.

Даниел Димитров

ПРЕДПРИЕМАЧ И ИЗДАТЕЛ

Изпълнителен директор и издател на сп. „Business lady”

Предприемач, издател списание „Business lady” и “България Business Review”, собственик и организатор на събитията: “Класация Любима марка на България”, “Компания на годината”, “Годишни награди за благотворителност ”Златно сърце”, “Годишни награди „Business lady” и “Ежегодната брандинг конференция “Brand Talks”.

Ценка Божилова

Управляващ партньор “Адванс”

Независим оценител на недвижими имоти, машини и съоръжения, земеделски земи, търговски предприятия и интелектуална собственост. Член е на Кралския институт на сертифицираните оценители (RICS) и признат европейски оценител на недвижими имоти (REV) и председател на Камарата на професионалните оценители в България.

Йолиян Иванов

ФИНАНСИСТ

Колинс Груп

Има над 20 години тpyдов cтаж. Работил е в  международни компании и в междyнаpодни инвестиционни банки (Ѕсhrаdоrѕ, Bю Йepa и Нкrсlкуѕ, Лeндeн) и Gкbоllі взаимни фондове в Ню Йоpк.

Николай Петков

АДВОКАТ

Съосновател и управляващ съдружник на адвокатско дружество “Димитров, Петков и Тошев”

За Организаторите

“Арена на дамския бизнес” е второ поредно издание, като резултат на ежегодната “Менторска програма за жени предприемачи”. Събитието е съвместен проект между “Съвет предприемачество и стартъп” към БТПП, “Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия”, “Бизнес лейди клуб”, Предприемачи БГ, Менторите БГ, както и други български и международни партньори.


Купи билет

Старт на записвания

Менторска програма 2023

1/04/2022

Представяме Ви нашите партньори


Кординатор на събитието

Ива Атанасова

+359 897 89 70 77

event@mentorite.bg

Място на провеждане

Интер експо център

Зала Витоша

София, бул. Цариградско шосе 147

Дата и час

08 юни 2022 г.

09.30 – 18.00 ч.

Кординатор на събитието

Ива Атанасова

+359 897 89 70 77

event@mentorite.bg