ПРОГРАМА

2023

07 юни 2023 09.30 ч.

Интер Експо Център

Зала Витоша

София, бул. Цариградско шосе 147

Информация за събитието

“Арена на дамския бизнес” е форум, който цели да подпомогне и подкрепи развитието на предприемаческата екосистема в България. Събитието е едновременно комбинация от презентационен форум за стартиращи бизнеси, така и изява, целяща надграждане и възможност за пазарна експанзия на вече утвърдени бизнеси. Форумът цели да подпомогне реализацията и да съкрати пътя на идеите, за да се превърнат в успешни бизнес начинания. Най-успешните предприемачески проекти ще бъдат отличени от независимо жури, съставено от успешни предприемачи, инвеститори, бизнес ангели и финансови и бизнес консултанти.

Елате на “Арена на дамския бизнес”

ще научите какви са проектите на 24 жени предприемачи, в които си струва да се инвестира

ще получите безценна възможност лично да се запознаете с едни от най-успешните жени предприемачи в България

ще намерите подкрепа, ако търсите промяна в кариерното си развитие

ще откриете ментор, който да ви съдейства в развитието на вашия бизнес

ще контактувате пряко с инвеститори, финансови и бизнес консултанти, бизнес ангели

ще се запознаете с продуктите и услугите на отбрани лидери на пазара

ще осъществите нови бизнес контакти и ще намерите нови клиенти, партньори и съмишленици

ще се вдъхновите за бизнес

Участници

Анна Вълканова

Управляващ партньор на “Knowledge 2 Skills”

За бизнеса

“Knowledge 2 Skills” – фирмени обучения в ерата на личността.

 

 • Решаваме предизвикателствата пред бързорастящи компании –пазарни лидери в своите сектори;
 • Даваме знания и умения за растеж на бизнеса Ви и за утвърждаване на бранда на компанията Ви като лидер;
 • Имаме индивидуален подход към всеки наш клиент, правим диагностика на потребностите и дефиниране на целите;
 • Работим в четирите основни области, които са ключови за успеха на един бизнес в XXI век: Ефективна комуникация, Работа в екип, Продажби и Мениджмънт.

Доц. д-р Анна Вълканова е съосновател и управляващ партньор на “Knowledge 2 skills”,  доц. д-р по “Обществени комуникации и информационни науки” и консултант по корпоративен брандинг.

Анна-Мария Маркова

Проект “ Aerospheric”
Повече за бизнеса

Проект “ Aerospheric” е концептуален проект в сферата на авиацията, иновациите и устойчивите решения.

Целта на проекта е да представи пространство, което обединява хората, влюбени в авиацията и да представи една по-устойчива визия за бъдещето на индустрията.

Анна-Мария е студентка специалност „Авиационен мениджмънт“ във ВВВУ „Георги Бенковски“ и специалност „Инженерство на устойчиви решения“ в LAB University в Лахти, Финландия.

Номад по сърце, сертифициран планински водач и пътешественик. Живяла в 5 европейски страни и четвърто поколение авиатор. Член на управителния съвет на организацията „Women in Aviation International“ в район Скандинавия.

Весела Мангейна

Проект: “3D Коучинг Трансформация”

Повече за бизнеса

Весела е международно сертифициран бизнес и личен коуч, НЛП Практик и НЛП Мастър.
Преди да стартира своята коучинг практика, Весела има 13 години опит в сферата на корпоративните финанси в България и САЩ, като девет от тях работи в “Ърнст и Янг”, а четири в други две международни компании.

Нейната мисия е повече хора да намират смисъл в това, което правят, да използват пълния си потенциал и да постигат удовлетворение заедно с успеха. В работата си, Весела използва метода “3D Личностна Трансформация”, който е екслузивен подход за работа с най-сложния орган в човешкото тяло – мозъкът, с цел използване на неговия пълен потенциал.

Весела прилага световно признати коучинг и НЛП техники в индивидуални срещи 1:1 и в групови събития и обучения. Сред екслузивните продукти, които е разработила, са:

Обучение “Изграждане на Непоклатима Увереност”
Обучение “Ефективна Комуникация”
Обучение “Изграждане на Емоционални Суперсили”
Обучение “Мотивация: какво те мотивира да действаш?”

 

На “Арена на дамския бизнес”, Весела търси подкрепа в разширяването на бизнеса си чрез нови бизнес партньори и клиенти, които искат да постигнат повече ефективност и по-високи резултати в своята дейност.

Вили Костова

Художник и създател, “Vili Kostova Art”

Повече за бизнеса

Създател е на бранда “Vili Kostova Art.” Живее в гр. Благоевград и твори в сферата на маслената живопис. Обича да рисува цветя, натюрморти и пейзажи. Стила й е
импресионистичен. Използва и комбинира различни техники, за да пресъздава всичко красиво, което я вдъхнови. От скоро рисува и абстрактни картини. Завършва гимназия с разширено обучение по изобразително изкуство, като продължава художественото си образование и с педагогическа насоченост. Рязко сменя посоката си и до преди няколко години работи в сфера далеч от изкуството. Преди години започва да изучава иконописта и в продължение на две години изобразява Божествените Свети ликове. В началото на 2018 г. се завръща към живописта. Няколко месеца по-късно инициира първата си обществена проява – самостоятелна изложба! Следват 14 общи изложби и втора самостоятелна юбилейна изложба! Картините на Вили Костова са притежание на почитатели на изкуството й, които живеят както в България, така и в редица други държави. Желанието й е да радва почитателите си със своето цветно изкуството, което твори и да вдъхновява хората да вярват в собствените си сили и способности, като ги предизвиква да опитат вълшебството на рисуването чрез рисуването заедно с нея в “Академия за рисуване Vili Kostova Art”.

Мария Черноокова

Концептуален дизайнер,  “Chernookova Design”

 

Повече за бизнеса

“Chernookova Design” e бранд за проектиране, визуализиране и изпълнение на интериорни и екстериорни решения. Цялостно визуално изграждане на бранд:

от лого през интериор, рекламни витрини до последния детайл.

 

Мария е многостранно развит артист. Започва да учи интериорен дизайн факултативно в Louisiana State University още докато изучава музика през 2000г. Понастоящем е солист –оркестрант на Българското национално радио, водач на фаготовата група (от 14г.). Тя е създател и е била главен редактор в продължение на десет години на електронна медия за класическа музика, достигнала четвърто място в Гугъл по ключови думи „класическа музика“. Наред със сръчността и усета за детайл в ежедневната обработка на тръстика, нужен за звука на инструмента (в продължение на 23 години), и множеството странични интереси – дизайн, бродиране, чужди езици, градинарство, декоративно сладкарство, гейминг индустрия, фотография, ветроходство, астрономия, танци и спортове, кулминират в решението да завърши специалност интериорен дизайн. Участва в изложба за осветителни тела. Интердисциплинарно изучава бранд мениджмънт и семиотични изследвания на търговската марка в НБУ. Мария започва да работи първите си проекти за клиент още с постъпването в учебното заведение през 2019 г.

Мая Павлова

Основател на “Умни събития”

 

Повече за бизнеса

Мая Павлова е международно сертифициран лайф и екзекютив коуч от 6 години. През 2020 г. става съосновател на Voca Academy и авторската програма за кариерно ориентиране за младежи. Инициатор е на кампанията „Успешна кариера за младите в България“, в рамките на която лично води лекции на над 500 ученици. Явният ѝ интерес и отношение към образованието водят и до създаването на новия ѝ проект.
Компанията „Умни събития“ е с фокус в гр. Варна и организира събития, обучения с експерти в различни професионални сфери и тематични форуми. Даваме възможност на аудитории от различни възрасти (обучаващи се ученици, студенти и професионалисти) да се развиват, обогатяват и да надграждат уменията си. Лекторите – да разпространят и предадат знанията си пред нова публика, да се сдобият с нови клиенти и възможности, без да отделят време за организация и реклама на събитието.
Търсим партньорства с национални и международни бизнеси за съдействие с организирането на обученията им, за насърчаване на междукултурен обмен под формата на професионални форуми.
Имаме визия, че проектът ще има широко приложение за развитието на образованието в региона и подкрепа от държавните институции ще е ключова за нас.
Ще превърнем облика на Варна не просто в приветливо място през лятото, а в едно атрактивно място за култура и развитие. Време е да разгърнем потенциала й!

Надежда Рангелова-Бояджиева

Създател на „Lady Butcher“
Повече за бизнеса

Зад това стои не само името, а неуморната ѝ амбиция и мечта да продава качествено и чисто месо. Желанието на „Lady Butcher“ е да промени нагласите на хората и да наложи нови стандарти за разфасоване на говеждо и агнешко месо в България. Крайно време е да се разбере, че качественото месо, обработено от добър месар, не изисква приготвяне в тенджера под налягане, за да бъде крехко и вкусно.

Години наред се самообучава от най-добрите транжори в света и буквално „краде“ занаят. Прекарва месеци наред в транжорни, изучавайки процеса до най-малкия детайл и упражнява наученото почти денонощно. Всеки разрез, който тя прави, е прецизен и има за цел само и единствено да предложи най-качественото парче месо.

Недялка Василева

Предприемач и собственик,  “ Nextshop”

Повече за бизнеса

Предприемач в областта на бързооборотните стоки и собственик на магазини “ Nextshop”.

Даниела Пеева

Съосновател и мениджър на ПЕЙШЪНТ КЕПИТЪЛ – ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ПЛАТФОРМА ЗА КОЛЕКТИВНО ИНВЕСТИРАНЕ
Повече за бизнеса

Даниела Пеева е магистър по право от СУ „Св. Климент Охридски“. Притежава диплом CPD от London School of Economics and Political Science (LSE), специалност Business, International Relations and the Political Economy.
От 2005 г. е председател на УС на Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България, Председател от името на АДВИБ на българската Национална комисия по корпоративно управление, управляващ съдружник на Инвестър Рилейшънс Сървисис ООД – компания, специализирана в предоставянето на консултации, свързани с корпоративното управление, връзки с инвеститорите и устойчиво развитие на публични компании. Член на High
Level Forum Capital Market Union към Европейската комисия, член на Corporate Finance Standing Committee (CFSC) на Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA) и член на Corporate Events Group (CEG) към Европейската централна банка (ECB) – Advisory Group on market infrastructures for securities and collateral.
Даниела Пеева е арбитър при Софийски арбитражен съд при сдружение “Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”.

Светлана Кънева

Проект „Империя“

 

Повече за бизнеса

Проект “ Империя” е идеално пространство за фотографи, блогъри и ютюбъри.

 

Светлана рисува със светлина. Премества се от Русия преди 13 години. Майка е на две прекрасни дъщери – близначки. Фотограф е от 7 години и обича да работи с хората.

Екатерина Дудина

Основател  на „2Ants.Agency“

Повече за бизнеса

Екатерина е специалист по „Бизнес администрация“ и „Маркетинг“, човек на действието и качествено свършената работа. Основава агенция за консиерж услуги от ново поколение за управление на най-ценната стока на хората – тяхното време. Предлага практични и луксозни услуги за управление начина на живот за фирми, техните служители и физически лица. Freelander и freelancer.

Дарина Максимова

Създател,  „Dolcemente“

Повече за бизнеса

Иновативен и вдъхновяващ бранд за авторски бонбони и десерти. Здравословни и запомнящи се сладки произведения на изкуството. Веган варианти, не отстъпващи по качество и вкус.

Дарина Христова

Експерт по изграждане на силен личен бранд в социалните мрежи, по конкретно Тик Ток и инстаграм.

Повече за бизнеса

Тя се е специализирала да помага на бизнеси, фриласъри, специалисти, експерти, занаятчии, търговци да развиват социалните си мрежи така че да привличат клиенти благодарение на съдържанието което създават. Тя може да научи предприемач да привлече вниманието на нова аудитория, да я ангажира, влюби и най- накрая да и продаде продуктите си. Тя смята че в днешно време не можеш да развиваш бизнес или кариера без да развиваш личен бранд, защото колкото повече хора те познават, колкото повече хора знаят какво правиш, толкова по успешен става бизнеса ти, толкова по- висока цена можеш да поискаш за услугите си, защото си прозрачен и разпознаваем. Дари си има свои методики като продажби без продажби, контентни продажбени фуни, и сериал в профила, който да не можеш да спреш да гледаш.

Елена Трифонова

Проект „Подкрепа и овластяване на жени преживели насилие“

Повече за бизнеса

В рамките на 12 месеца ще бъдат осигурени 360 правни и психологически консултации за жени, пострадали от насилие в три консултативни центъра в София, Хасково, Димитровград и Свиленград. Проектът ще осигури и възможност за коучинг по предприемачество на 40 жени и момичета. Тези социални услуги и подкрепа са решаващи за поставяне на първи стъпки в процеса на възстановяване и интеграция, промяна на мисленето и формиране на стремеж към живот без насилие. Потребностите на пострадалите от защита се обосновават и от увеличението на проявите на насилие по време на пандемията.
Проектът ще бъде изпълнен от Фондация „Български център за джендър изследвания“, неправителствена организация, основана през 1998 г. Тя е сред водещите в България по проблемите на равнопоставеността на жените и мъжете и по проблемите на домашното насилие и насилието срещу жени. Освен в София фондацията предоставя услуги в Хасково, Димитровград и Свиленград. Има консултативен статут на неправителствена организация към Икономическия и социален съвет (ИКОСОС) към ООН.
Особено ценно е сътрудничеството и с частния сектор за толкова важен обществен проблем, който има висока социална цена.

Мила Савова

Майка, съпруга и предприемач

Повече за бизнеса

Мила е дипломирана в три бакалавърски степени “Спортна педагогика” ,“Треньор СКИ” и “Зъботехника” и една магистърска степен “Спортна психология” . Работила е по всяка специалност, но най-много се е задържала в сферата на здравеопазването. Цели 6 години. През това време е била и професионален състезател в боен спорт. Първата българка, европейски шампион по Бразилско жиу житцу, състезавала се е за Германия, Бразилия и България. Бивш състезател по ски, спортна гимнастика, рафтинг и лека атлетика.
От 3 години е в модния бизнес като има своя марка дрехи “Mila Savage Store” и от 2г. е в бюти сферата. Тя е Мастър, преподава техниката МИКРОБЛЕЙДИНГ, сертифицира артисти и целта ѝ е да мотивира повече хора да бъдат независими и да сбъдват мечтите си, без шеф и работно време. Гордее се с това, че е собственик на всеки свой ден!
Тя е мотиватор и инфлуенсър.

Мартина Петкова

Правни съвети за имоти
Повече за бизнеса

Мартина Петкова е създател на компания фокусирана да задоволи все по-нарастващата нужда от компетентна и надеждна експертиза и правни решения в областта на недвижимите имоти за български и чуждестранни физически и юридически лица. Независимо в коя точка на България се намира имотът и независимо в коя точка на света се намира заинтересованата страна, предоставянето на необходимата информация и съответните анализи и експертизи се изготвят надеждно, бързо и компетентно. Работи както физически с клиентите, така и онлайн.
Специализация на компанията:

Консултации и правна помощ при:
– покупко-продажба на имоти вкл. на общински или на публична продан;
– детайлна проверка и анализ на вещни тежести;
– учредяване право на строеж или на ползване;
– строителство и преустройство на сгради/обекти;
– промяна на предназначение, обединяване и разделяне;
– узаконяване или издаване на удостоверение за търпимост;
– наследяване, съсобственост, делба и други

Виолета Мачева

Предприемач в рекламния бранш, експерт в областта на визуалната идентичност на брандове
Повече за бизнеса

През 2007 година Виолета Мачева създава широкоформатна дигитална печатница в брандинга на търговски площи и печата на големи формати за външна реклама.
През 2020 година в пандемията създава иновативни прегради за таксита, които успява да продава успешно в различни точки на света и MagicIndoor(www.magic-indoor.com) – online магазин за лесна и оригинална декорация за дома, офиса, хотела.
През същата година става съосновател на Академия за изграждане на личен и бизнес бранд BrandSuccess (www.brandsuccess.bg) и бранда “Магия§Емоция“, с който организира събития за щастливи дами.
Президент на нетуъркинг бизнес организацията BNI Pro, част от BNI Bulgaria.
Част от управителния съвет на жените предприемачи в България „Селена“.
Част от дамската благотворителната организация Inner Wheel Club Sofia.
Част от Business Lady Bulgariа и носител на две награди за предприемач на 2021 година и компания на годината Magic Outdoor в сектора печат и реклама за 2022 г.

Пейя Стойнова

Вит Борсата за матраци – Скритите ресурси
Повече за бизнеса

Тя е първият франчайз партньор на Вит Борсата за матраци. От 2011г. участва активно в намирането и обучението на нови франчайз партньори.

Водещ и модератор на събитието 

Виктория Караабова – Стоянова

Основател и председател на „Съвет по предприемачество и стартъп“. Тя е предприемач с над 20 годишен опит в сферата на медийни, обществени, културологични и бизнес комуникации.

Изпълнителен директор е на Международна академия за високи постижения “Сър Исак Нютон” (IAE “Sir Isaac Newton”). В Академията се разработват и прилагат индивидуализирани авторски методики за обучения по лидерство, предприемачество и иноваторство.

В управлението на Издателски консорциум NBP, включваш в себе си Издателска къща “Постижения”, здравния портал и една от най-успешните бизнес медии в България с почти 30 годишна история “Национална бизнес поща”, както и компания специализирана в областта на политически и бизнес ПР, социология, маркетинг и реклама.

ПРОГРАМА

9.30 - 10:00

Регистрация

10:00 - 10.30

Официално откриване. Приветствия.

Представяне на журито и критериите за оценяване на проектите

11.30 - 12:00

Кафе пауза и полезни контакти

13.00 - 14:00

ОБЯД

15:00 - 15:30

Кафе пауза и полезни контакти

15:30 - 16:30

17:00 - 17.30

Представяне на Менторска програма 2024

Условия за участие и старт за кандидатстване

Представяне на филма “Вдъхнови се за бизнес”

17.30 - 17:30

ОБЯВЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ И НАГРАЖДАВАНЕ НА НОМИНИРАНИТЕ ПРОЕКТИ

17:30 - 18.00

Тържествено връчване на дипломи НА УСПЕШНО ЗАВЪРШИЛИТЕ ВИПУСК 2023 на „Националната менторска програма за жени предприемачи“

Жури 

ПРЕДПРИЕМАЧ И ВИЗИОНЕР

ГЕНА СЪБЕВА

Бизнес дама, предприемач с над 30 години професионален опит,  ментор и визионер.

Управляващ партньор е в семейната компания за управление на проекти в строителството „Събеви Груп“ и развива собствена франчайз марка „ВИТ – Борсата за матраци“ и иновативния за България проект за рециклиране на матраци „Рематрак“.

Гена Събева е член на Изпълнителния съвет на Българската търговско-промишлена палата (БТПП); съосновател и председател е на Съвет “Предприемачество и стартъп” при БТПП.

Мисията на Гена Събева е да развива и подпомага предприемачеството в България.

Инициатор и съорганизатор е на Национална менторска програма за жени предприемачи в България и на бизнес форума „Арена на дамския бизнес“.

Учредител на Агенция за инвестиции в строителството (АИС), съорганизатор на Борд Проектно финансиране и съосновател и председател на Фондация „ЗА добрите примери в бизнеса“.

Основател и председател на Асоциация на интериорните дизайнери в България (АИДБ); основател на Сдружение на българските търговци.

Гена Събева е сред най-търсените и мотивиращи лектори, които са вдъхновявали стотици хора от сцените на събития като TEDxSerdikaWomen, Business Lady Excellence, Fuckup Nights Sofia и други, а през последните  две години вдъхновява и мотивира най-младите – учениците.

МАРКЕТИНГ И РЕКЛАМА

ИЛОНА СТАНЕВА

Директор Маркетинг и реклама, Fibank

Завършила “Маркетинг, реклама  и бизнес администрация“ в УНСС, София

Специализирала в Университета „Харвард“ – „Жените, които променят историята“ , Интегрирани маркетинг комуникации в Универитета „Делауеър“, Дизайн мислене в „Емеритус институт за мениджмънт“ и Устойчив бизнес мениджмънт в Университета „Кеймбридж“.

С над 10 години опит в маркетинга в FMCG сектора, като Маркетинг мениджър в Белла България АД. Също така е ръководила „Търговска и Маркетинг дирекция“ на Българската национална телевизия, а от 12 години е Директор Маркетинг и реклама във Fibank.

Носител на редица награди на Българската Асоциация по Маркетинг. Няколкократно награждавана с приза „Бранд мениджър на годината“ и „Продукт на Годината“. Носител на наградата European Excellence Awards за лансиране на програмата за жени в бизнеса “Smart lady. Член на Борда на Супербрандс България и Почетен посланник на Иновативния маркетинг в Съвета на Европейската научна и културна общност.

КРЕДИТЕН КОНСУЛТАНТ

МАРИЯ ПЕТКОВА

Магистър по Икономическа социология, Университет за национално и

световно стопанство. Основният й опит (повече от 18 години) е свързан с продажби на

банкови продукти и услуги, както и с управление на хора. След като преминава през

различни позиции във водеща банка с доказана позиция на пазара и се изкачва до високо

стъпало в кариерата решава, своите качества и професионални уменията, както и опита с

третите страни да вложи в собствен бизнес като създава фирма, за кредитни консултации и

посредничество. Компанията бързо набира скорост и става все по-разпознаваема под логото

Creditchoice Ltd. Изгражда два екипа (от банкови служители с дългогодишен опит и висока

експертиза), собствена марка, бизнес план, сключва договори с много партньори. През м.

Май 2023г. компанията отваря и втори офис. Фирмата кредитен посредник не разполага със

собствен продукт, а извършва безплатна посредническо-консултантска услуга между

клиентите от една страна и останалите финансови институции. Дейността е много полезна за

много клиенти с тяхното забързано ежедневие, като спестява тяхното време, пари и нерви, с

подсигуряването на безплатен за клиента кредитен консултант.

Официално регистрирана от 2017 година в БНБ, Creditchoice Ltd е единственият независим

кредитен посредник, който работи вече с 16 банки в България. Получава и признание за

компетентност и чрез Акредитация.

Мария Петкова членува и в Асоциацията на кредитните посредници в България (АКПБ), след

възобновяване на дейността й е и избрана и за неин председател през септември 2022г.

 

Управителя и собственик на компанията  Мария Петкова смята България за едно

прекрасно място за развитие с много бизнес възможности и идеи. Вярва в потенциала на

хората, които имат желание да работят и да се развиват в страната ни.

 

За нея стартирането на собствен бизнес и предприемачеството е свободата да дадеш своя

принос по начин, по който това ти носи смисъл и удовлетворение.

ПРЕДПРИЕМАЧ

ВЕСЕЛИН ДИМИТРОВ
Основател на Трейдон БГ ООД и създател на търговската марка Vapepro – най-голямата българска компания за електронни цигари, която продава своите продукти в над 60 000 магазина в 20 държави на 4 континента. За по-малко от 2 години компанията достига годишен оборот от 40 000 000 лв. и е лидер на пазара в няколко европейски държави. 
Димитров е и съосновател на Франчайзинг ГБ ООД, като за 10 години е консултирал или участвал в създаването на над 100 български и международни франчайз вериги. 
Той практикува медитация, йога и дихателни упражнения от повече от 15 години. Спортът и пътуванията са неговото вдъхновение и го зареждат с енергия за успех. Според него вътрешният свят на човек е този, който създава реалността отвън и преди всичко е необходимо да се погрижиш за вътрешните си здраве и цялост. Успехите или неуспехите в света около нас са просто изражение на това, което е вътре в нас.

ФИНАНСИСТ

ЗЛАТИН СЪРЪСТОВ

Инвестиционен банкер и корпоративен финансист с дългогодишен опит в набирането на капитал и структурирането на сделки насочени към корпоративното и проектното финансиране. Специализира в количествените финанси и финансовия инженеринг и е защитил докторат по оценяване на инвестиции в условията на несигурност. Златин е завършил УНСС и Лондонското бизнес училище с направление финанси и инвестиции. През цялата си кариера се е занимавал с високотехнологични и иновативни бизнеси още от зората на интернет, когато е главен оценител в отдела по интернет и високи технологии на HSBC в Лондон. Консултирал с немалък успех десетки на брой стартиращи компании по набиране на капитал от Фондове за начални и рискови инвестиции, Програма Хоризонт 2020 и Хоризонт Европа на ЕС. Силата на Златин е в дефинирането и конструирането на бизнес модели, с заложена устойчивост, гъвкавост и пъргавост, както и тяхното проектиране, моделиране и остойностяване с задълбочен анализ на рисковият им профил. Разполага и с опит в институционализирането на бизнеси в напреднал етап който е придобил като член на СД и главен изпълнителен директор в банкови финансови институции, граждански въздухоплавателни компании и индустриални организации. Понастоящем води редица банкови дисциплини в бакалавърската и магистърската степен на УНСС.

СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ ИНВЕСТИТОР

Д-Р ЩЕЛЯН КАЛЧЕВ

Професионалист в имотите и консултант с над 18-годишен опит. Съосновател е на Imvestia, както и на агенция за недвижими имоти Primo+.

Водещ е на “Банкноти от Имоти” – първият български подкаст за инвестиции в недвижими имоти. Бакалавър по “Финанси” и с магистърска степен по “Икономика на недвижимата собственост”. Доктор по “Икономика и управление”.

Асистент в катедра “Недвижима собственост” в УНСС, с дисертация на тема “Инвестиции в имоти”, където води лекции и упражнения на студенти по различни дисциплини.

Сертифициран брокер 3-то ниво от НСНИ (Национално Сдружение Недвижими Имоти) през 2006 г., топ 50 на Европа по брой сделки (от 15 000 брокери) в най-голямата световна агенция за имоти, участия в множество обучения по света и в страната, доклади и статии в тематични конференции, лектор на курсове и семинари, серфтифициран NLP практик и международен коуч, получил знанията и опита лично от основателя на NLP Джон Гринднър, участник в програмите на световния №1 бизнес и личностен стратег Тони Робинс.

ЕКСПЕРТ В БАНКОВИЯ СЕКТОР

Цанка Танева

✓ Разпознаваем експерт в банковия сектор в България в областта на кредитирането,о ценката на проекти, микрокредитиране, развитие на пазара и дигитализация.
✓ Предишен опит като Директор отдел Кредитен риск (2013-2018); Регионален мениджър София
(2008-2010); Управител на банков офис (2006-2008) в Райфайзенбанк (България) АД
✓ Повече от 20 години лидерски опит в България и
партньорство с банки в региона на Източна и Централна Европа.
✓ Съосновател на Уолкс енд Толкс, консултантска компания за бизнес решения в срещи, разговори и разходки с фокус към предизвикателствата и промените при растежа на стартиращи и
развиващи се компании.

Критерии за оценка на проектите

 1. Визуализация на идеята изнес потенциал за реализация
 2. Бизнес потенциал за реализация
 3. Качество на идеята
 4. Качество на презентацията
 5. Презентационни умения
 6. Потенциал на търговските умения на предприемача
 7. Увереност на предприемача в реализацията на проекта
 8. Предприемачески опит
 9. Потенциал за привличане на партньорства
 10. Потенциал за привличане на финансиране и инвестиции

Всеки проект се оценява като получава за всеки критерий от 1 до 10 точки. Максимален сбор точки = 100 точки

Представяме Ви нашите партньори

Място на провеждане

Интер експо център

Зала Витоша

София, бул. Цариградско шосе 147

Дата и час

07 юни 2023 г.

09.30 – 18.00 ч.

Кординатор на събитието

Виктория Караабова -Стоянова

+ 359 898 63 59 35

event@mentorite.bg

Отминали издания